Selskapet Nordic Aviation Capital (NAC) har signert en avtale med den brasilianske flyprodusenten Embraer for ombygging av 10 Embraer-fly. Det er under produsentens nye konverteringsprogram E-Jet passenger-to-freighter (P2F) at NAC nå blir lanseringskunde for produktet.

E-Jet passenger-to-freighter (P2F) vil kunne bygge om eldre Embraer 190 og 195 til å bli rene fraktfly. Flytypen vil kunne ta med seg mellom 10.704 kilo med frakt. Det er omtrent halvparten av hva den nye P2F-ombyggingen av Airbus A320 vil gi.

I følge Embraer er det nå stor etterspørsel etter fly også i E190-klassen, og markedet skal være klare for å kunne betjen inntil 700 ombygde slike fly i løpet av de neste 20 årene heter det i enj pressemelding.

Det er et stort antall Embraer E-190 og E195 som nå nærmer seg slutten på mellom 10 og 15 års leasingavtaler hos flere flyselskap verden over. Disse flyene kan få forlenget levetiden med det doble dersom de nå bygges om til fraktfly. Markedet for brukte E190-serien som passasjerfly er synkende etter at E2-generasjonen kom på banen.

Ombyggingen av E-flyene skal skje på produsentens egen fabrikk i Brasil.

ANNONSE
Forrige artikkelFår penger til å reaktivere 11 russiske fly
Neste artikkelOver 3,6 millioner reisende hos Avinor