Foto: Hans O. Nyborg

En ny stor produksjonsfeil hos Boeing kan involvere så mange som 680 Boeing 787 Dreamlinere. Det er feil som har oppstått under bygging av flyene som nå er trukket frem i lyset. Feilen gjelder sammenkoblingen mellom de forskjellige delene av skroget, som Dreamlinerene består av.

Flyprodusenten Boeing bekreftet overfor mediene torsdag at det amerikanske luftfartstilsynet FAA er informert om det som kan være en ny stor feil i bygging av fly fra produsentens side. Blant annet skal det være feil ved flyenes vertikale stabilisator.

Produksjonsfeilen skal Boeing ha oppdaget for over 12 måneder siden, men selskapets ingeniører mente feil som er i forbindelse med produksjonen ikke var så alvorlig eller en direkte sikkerhetsrisiko, det var derfor ikke nødvendig å gjøre noe med feilen umiddelbart.

I følge FlightGlobal og Avweb skal blant annet en av feilene som er gjort være at monteringsklemmer som er benyttet for å montere flyets skrog sammen med hverandre, er strammet for hardt til, noe som gjør at de ikke er i henhold til det som er rett montering i henhold til manualen.

Boeing sier at denne feilen ikke er noen stor risiko, men at det sammen med flere andre faktorer betyr det at de ikke vil kunne tåle maks påkjenning som beregnet ut fra unormal stress eller ytre krefter som setter skroget på yttergrensen av hva det tåler.

ANNONSE
Forrige artikkelRyanair trekker seg fra Düsseldorf – Eurowings: ULC-konseptet er ut
Neste artikkelMå sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem