Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Nær 700 Dreamlinere kan være rammet av ny produksjonsfeil hos Boeing

En ny stor produksjonsfeil hos Boeing kan involvere så mange som 680 Boeing 787 Dreamlinere. Det er feil som har oppstått under bygging av flyene som nå er trukket frem i lyset. Feilen gjelder sammenkoblingen mellom de forskjellige delene av skroget, som Dreamlinerene består av.

Flyprodusenten Boeing bekreftet overfor mediene torsdag at det amerikanske luftfartstilsynet FAA er informert om det som kan være en ny stor feil i bygging av fly fra produsentens side. Blant annet skal det være feil ved flyenes vertikale stabilisator.

Produksjonsfeilen skal Boeing ha oppdaget for over 12 måneder siden, men selskapets ingeniører mente feil som er i forbindelse med produksjonen ikke var så alvorlig eller en direkte sikkerhetsrisiko, det var derfor ikke nødvendig å gjøre noe med feilen umiddelbart.

I følge FlightGlobal og Avweb skal blant annet en av feilene som er gjort være at monteringsklemmer som er benyttet for å montere flyets skrog sammen med hverandre, er strammet for hardt til, noe som gjør at de ikke er i henhold til det som er rett montering i henhold til manualen.

Boeing sier at denne feilen ikke er noen stor risiko, men at det sammen med flere andre faktorer betyr det at de ikke vil kunne tåle maks påkjenning som beregnet ut fra unormal stress eller ytre krefter som setter skroget på yttergrensen av hva det tåler.

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer