12.4 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
UAC

Nærmer seg første flytur for ny IL-96

Den russiske flyprodusenten United Aircraft Corporation er i full gang med å bygge den aller første prototypen for IL-96-400M. Flyet blir fullført og bygget hos VASO Aviation Plant i Voronezh.

Den russiske flyprodusenten skriver i en pressemelding at flyet er en modernisert utgave av IL-96-300 som ble produsert mellom 1988 og 2017.

Så langt er vingene montert på flykroppen og flyets elektroniske systemer er i ferd med å monteres.

Prototypen er beregnet å være ferdig for å kunne gjennomføre den aller første flyvningen innen utgangen av 2020. IL-96-400M skal i følge produsenten utstyres med det beste av russisk produsert utstyr, både som flykontroll, programvare og annet som er godkjent av internasjonale myndigheter.

Flyet skal leveres med tre kabinvarianter, en med tre klasser og plass til 305 passasjerer, mens en kabinutforming er med to klasser og plass til 350 passasjerer og den siste med en klasse i hele kabinen kan ta 405 passasjerer.

Innsiden av flyskroget
UAC

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer