Nedgang for Sandefjord Torp i 2019

Foto: Torp

Flyplassen Sandefjord Torp fikk en nedgang på 0,4 prosent i antall passasjerer or 2019. Flyplassen passerte 2.073.228 reisende, med over 1,7 millioner på utenlandsrutene.

De er fortsatt Krakow som er den største destinasjonen fra Torp. Polen er det største markedet etterfulgt av innenriks, Spania, Storbritannia og Nederland. Både Wizz Air og Ryanair har stor kapasitet til flere av storbyene i Polen, som Gdansk, Warszawa, Krakow og Katowice. Til Spania har både Ryanair og Norwegian stor kapasitet 

De mest populære destinasjonene fra Torp i 2019 er:

1.    Krakow/Katowice

2.    Gdansk

3.    Warszawa

4.    Amsterdam

5.    Alicante  

6.    Manchester

Innenriks er Bergen den klart største ruten etterfulgt av Trondheim og Stavanger. Innenriks reiste 350 756 passasjerer til og fra Torp. Det er det en liten vekst på 0,4 % fra året før.

– I slutten av mars får vi en ny direkterute, et samarbeid mellom Widerøe og Braathens, direkte til Stockholm Bromma. Dette er  en rute som har vært sterkt etterspurt av regionens næringsliv. Til sommeren får vi Bulgaria på rutekartet med charteroperatørene TUI og Nazar. Widerøe fortsetter også med sine populære sommerruter direkte til Bodø og Tromsø.Spesielt gledelig er det at undersøkelser viser at kundetilfredsheten blant passasjerene som bruker Torp er bedre enn noen gang. Det kan vi takke alle de flinke ansatte i Team-Torp for og det gir oss ekstra motivasjon til å jobbe for et enda bedre tilbud for våre passasjerer. Vi vil samtidig oppfordre regionenes befolkning til å tenke Torp når de skal ut å fly. På denne måten danner vi grunnlaget for videre vekst og forankring av de rutene vi allerede har», sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen, som forventer en moderat vekst på Torp i 2020.

ANNONSE
Forrige artikkelFinnair åpner rute til Bodø i sommer
Neste artikkelTesting av elfly snart i gang mellom Østersund og Røros