Nedgang for SAS i desember

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet SAS fikk en nedgang i antall passasjerer i desember 2021. Mens det i november var 1,33 millioner reisende, ble tallet for desember på 997.000.

Fra desember 2020 var tallene langt bedre med en oppgang på 156 prosent melder selskapet.

-Trafikken var som forventet intens i forbindelse med jul og nyttår, noe som var positivt. Utviklingen av omikron-varianten av covid-19 gjorde imidlertid at både etterspørsel og personalkapasitet ble påvirket i hele bransjen, noe som hadde en negativ innvirkning på det faktiske antallet flyvninger i løpet av måneden. Vi fortsetter å bli påvirket av pandemien og går en uforutsigbar fremtid i møte, noe som betyr at vi må være i stand til å reagere raskt på endringer i etterspørselen, sier Anko van der Werff, konsernsjef i SAS.

Flyselskapet hadde en fyllingsgrad på 57 prosent i desember, hvor det var chartertrafikken som bidro positivt. Fyllingsgraden var 24 prosent opp fra desember 2020.

SAS hadde en kapasitet som økte med 150 prosent i 2021 mot samme måned i 2020.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no