2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no

Nedgang i passasjerer ved Molde Lufthavn

Mars 2012 viste en nedgang i antall reisende over Molde lufthavn, og totalt reiste 36 246 passasjerer over lufthavnen. Dette er en nedgang på 3,4 % i forhold til mars forrige år.

Hele nedgangen skyldes at det var fem lørdager i mars i år, mot fire forrige år. Lørdag er som kjent en trafikksvak reisedag, med få tilgjengelige seter.

I tillegg har mars vært en måned med mye vær, dog av forskjellig karakter. En del problemer med lavt skydekke har i perioder gitt utfordringer for flyselskapene, og det har vært hyppigere bruk av alternativ landingsplass enn normalt på fylkets flyplasser. Alt i alt har dette gitt bidrag til en liten nedgang denne måneden.

Underliggende ser det ut til at trafikken ligger omtrent jevnt med forrige år, da hensyntatt de forhold som er nevnt over.

 

For første kvartal under ett, er trafikken opp 2,7 %.

Det forventes vekst også for andre kvartal.

 

Frakt og post er opp 9,1 % i mars, til 276 tonn. Både ordinær flyfrakt og post viser økning.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Redaksjonen

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer