Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Norwegian kunne torsdag legge frem et resultat for første kvartal som viser et negativt resultat etter skatt på 1,49 milliarder kroner.

I en pressemelding skriver selskapet at omsetningen dette kvartalet økte med 14 prosent til åtte milliarder kroner, primært på grunn av interkontinental vekst og økt trafikk i Norden. Til sammen fløy over åtte millioner passasjerer med Norwegian i første kvartal, en økning på ni prosent. Fyllingsgraden var på 81 prosent. Selskapets enhetskostnader eksklusive drivstoff ble redusert med åtte prosent sammenlignet med første kvartal i 2018. Punktligheten ble betydelig forbedret dette kvartalet fra 73 prosent i fjor til 81,3 prosent i år. Norwegian gjennomførte 98,7 prosent av de planlagte flyvningene i første kvartal, det samme som tilsvarende kvartal året før.

– Vi ser en positiv utvikling på flere områder dette kvartalet, til tross for 737 MAX-problemene. Vi har iverksatt en rekke tiltak for å forbedre lønnsomheten ved å redusere kostnader og øke omsetningen. Dette innebærer optimalisering av selskapets basestruktur og rutenettverk for å effektivisere driften, samt avhende fly og utsette flyleveranser. Vårt interne kostnadsreduksjonsprogram vil også bidra til øke lønnsomheten fremover. Samtidig ser utviklingen de kommende månedene lovende ut i form av bookinger, sier konsernsjef Bjørn Kjos. 

Resultatet for første kvartal viser ikke noen effekt av at 737 MAX-flyene står på bakken, dette kommer først etter at andre kvartals resultat legges frem. Dette ettersom flyene først ble satt på bakken sent i mars måned.

ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian utsetter flere flyleveranser
Neste artikkelUnited Airlines fornyer utseende på flyene