Hangar.no
Foto: BER
Internasjonalt

Nei, denne flyplassen åpner ikke dørene i 2017 heller…

Den nye store flyplassen ved Berlin som er blitt det reneste marerittet for tyske myndigheter åpner allikevel ikke som planlagt i 2017. Faktisk er det usikkert om flyplassen vil åpne dørene før tidligst i 2018, muligens nærmere 2019.

Flyplassen som skulle bli den nye storflyplassen, oppkalt etter Brandenburg skulle etter planen stå ferdig i 2010 etter at byggingen startet i 2006.

Så fulgte den ene etter den andre skandalen, feil i byggingen av flyplassen, for dårlig dekke på rullebanene, 15 års planlegging før 2006 hadde endt i kaos og katastrofe.

Karsten Mühlenfeld er mannen som ble hentet inn i 2015 for å dra den uferdige flyplassen opp av

Vil aldri åpne? Foto: BER

gjørmehullet, og få åpnet den i 2017. Nå sier Mühlenfeld til The Local i Tyskland at det er ikke er mulighet i det hele tatt å få åpnet dørene i år. 

Flere av firmaene som er inne på kontrakt for å rette opp feil og mangler ved terminalbygg og rullebanene klarer ikke å bli ferdig før i oktober i år med alt som skal rettes opp.

-Det blir for farlig å starte et skifte av bruken fra Tegel til Brandenburg i oktober og mens det er vinter, vi må nok derfor vente til våren 2018 før de første flyselskapene kan begynne å flytte sine fly og utstyr over til den nye flyplassen , sier Karsten Mühlenfeld til nettstedet. 

Den tyske avisen Bild har konstatert at flyplassen ikke åpner før i 2019, mens en direktør for byggingen av skandaleflyplassen har uttalt nylig i intervjuer at han aldri tror flyplassen vil åpne dørene.

I følge vedkommende er brannsikkerheten så dårlig i terminalen og i bygningsmassen at det vil krevet at alt rives og bygges opp på nytt for å tilfredsstille kravene fra det tyske brannvesen. 

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Air Belgium fortsetter driften etter generalforsamling

Hainan lanserte offisielt ny rute til Wien

Hans Olav Nyborg

747SP: Tilbyr fly inneholdene dobbeltseng med setebelte og egen dusj for salg

Hans Olav Nyborg