9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Nekter for å være «teknisk konkurs» og på vei mot kollaps

Det meksikanske flyselskapet Interjet går ut i en pressemelding og avviser at selskapet er teknisk konkurs og på vei mot kollaps. Det er nyhetsbyrået Bloomberg som tirsdag meldte at flyselskapet har fått en restskatt på 30 millioner dollar, som det ikke finnes midler for å betale.

Interjet benekter kategorisk at det er konkurs slik det ble publisert av Bloomberg. Nyhetsbyrået gjorde en feiltolkning av det konstitusjonelle kravet som ble fremmet mot flyselskapet.

Det er Mexicos skattemyndigheter (Servicio de Administración Tributaria – SAT) som har fremsatt et krav om at Interjet skal betale MXN 549,2 millioner pesos (Tilsvarende 27,9 millioner amerikanske dollar) for momsgjeld akkumulert mellom 2013 og 2017.

Den 9. august i år forhindret en føderal dommer at skattemyndighetene kunne belaste Interjet sine bankkontoer direkte, samtidig som domstolen beordret flyselskapet å sette inn 10% av sine månedlige inntekter som garanti inntil gjelden er betalt.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer