Hangar.no
Twitter

Nesehjul kollapset på CRJ-100 under landing

Den russiske havarikommisjonen har enda ikke konkludert hav som skjedde da nesehjulet på at CRJ-100 fra det russiske selskapet Rusline knakk lik etter landing forrige mandag.

Det var da flyet ble landet på flyplassen i Tomsk i Russland, at uhellet skjedde. I følge havarikommisjonen skal alt ha foregått som normalt under landingen, da flyet hadde en fart på rundt 150 kilometer i timen, knakk nesehjulet.

Bilder publisert i sosiale medier 3. februar viser at staget og dekkene på nesehjulet er bøyd bakover og ligger langs flykroppen.

Ingen av de 32 passasjerene eller mannskapet på tre ble skadet i hendelsen.

Flyet er av typen CRJ-100 og ble bygget i 2000 for det amerikanske selskapet Comair. Rusline kjøpte flyet i 2011.

Det skal ha vært tørr snø og noe vind når flyet som ankom fra Jekaterinburg, landet på flyplassen.

Andre nyheter

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Airbus A310 ødelagt av brann i Belgia – Ble solgt for kort tid siden

Hans Olav Nyborg

Måtte nødlande Antonov 124 – skled av rullebane

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer