15.6 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no

Nesehjul på Airbus-fly kollapset på flyplass i Mexico

Nesehjulet på et Airbus A300-200F fra fraktselskapet AeroUnion, kollapset under en tauing fra en hangar til oppstillingsplassen der flyet skulle stå. 

Hendelsen fant sted på den internasjonale flyplassen i Mexico, 
Benito Juárez internasjonale flyplass (Aeropuerto Internacional de la Ciudad de México (AICM), mandag morgen. I følge fraktselskapet skal flyet ha blitt vedlikeholdt og var på vei fra hangaren til parkeringen, da nesehjulet ga etter. 

Bilder som er lagt ut i sosiale medier kan tyde på det på flyets ene vinge mangler vesentlige deler, motoren, med kun dekselet på plass,  mens den andre motoren har dekselet oppe. Det siste kan ha skjedd da motoren traff bakken, eller være i forbindelse med vedlikehold. 

En spansk nettside for flyetusiaster hevder flyet var i ferd med å skulle fases ut fra selskapets flåte. XA-MRC hadde sin siste flytur i september i år da det fløy fra Los Angeles til Mexico. 

Airbus A300B4-flyet ble levert for 35 år siden til Pan Am hvor det fløy som Clipper Miami. I 1998 ble flyet bygget om til fraktfly. AeroUnion har fløyet maskinen siden juli 2009. 

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer