Nesehjul på Dreamliner kollapset på London Heathrow

Twitter

Nesehjulet på en Boeing 787-8 fra British Airways skal ha kollapset mens flyet sto parkert på London Heathrow. Det er ikke kjent hva årsaken er til at nesehjulet skal ha gitt etter mens flyet stop parkert melder AirLive.

Mye kan tyde på at sikkerhetspinnen som skal sikre at ikke nesehjulet kan heves mens flyet stå på bakken har manglet.

Flyet skal ha blitt benyttet for frakt og British Airways sier det ikke var passasjerer ombord i flyet da uhellet skjedde. Dreamlineren skal være den første British Airways mottok i 2013, da selskapet fikk levert tre slike fly nærmest samtidig.

Bilder i sosiale medier tilsier at flyet har fått skader på motordekslene, hjulbrønnen til nesehjulet og muligens en av flyets bagasjeromsdører som stå åpnet da flyets neseparti traff bakken. Det kan også ut i fra bildene se ut som en av flyets kabindører er ødelagt som følger av en trapp som sto inntil flyet.

Spørsmålet er hva som skjuler seg når denne trappen fjernes? Twitter

Havarikommisjonen i Storbritannia, Air Accident Investigation Branch (AAIB), sier til BBC at det nå er flere eksperter og etterforskere som er sendt til Heathrow for å undersøke hendelsen. Kollapsen skal ha skjedd i forbindelse med at flyet ble lastet med frakt skriver AAIB.

Flyselskapet har 12 Boeing 787-8 og 18 Boeing 787-9 samt to Boeing 787-10.

Flyet, G-ZBJB, skal ha ankommet fra Moskva melder nettstedet.

Lignende hendelse i 2018.

Saken oppdateres

ANNONSE
Forrige artikkelSeks av MAX-flyene til Ryanair skal til datterselskap på Malta
Neste artikkelUD opphever reiserådene 5. juli til Europa