12.6 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Neste år forsvinner Embraer-navnet til fordel for Boeing

Boeing har i en kort pressemelding kunngjort at Embraer-navnet på E-serien fra den brasilianske produsenten Embraer blir borte i løpet av 2020.

Nå skal Boeing etter å ha kjøpt E-serien fra Embraer omdøpe flyene til Boeing. Hvorvidt flyene blir hetende Boeing 190E2 eller lignende er ikke gjort kjent.

Dermed forsvinner nok et egetmerke utenfor Airbus og Boeing-verden, på samme måte som Bombardiers C-serie da Airbus kjøpte flyproduksjonen og døpte flyene A220.

Embraer-navnene fortsetter på militære og transportfly som fortsatt ligger under eierskap og produksjon i Brasil.

Andre nyheter

Wall Street Journal: Boeing legger ned 787 Dreamliner-produksjonen i Seattle

Hans Olav Nyborg

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer