Twitter

NTB-AFP-Reuters

Flystyrten i Nepal har krevd minst 67 liv, opplyser politiet i landet. Ifølge enkelte meldinger er det også overlevende, men dette er ikke bekreftet.

Flyet styrtet mens det var i ferd med å lande i byen Pokhara søndag og tok fyr da det traff bakken. Ulykken skjedde i et kupert område 1,6 kilometer fra den internasjonale flyplassen i byen.

72 personer var om bord, hvorav 68 var passasjerer. Blant dem var det 15 utlendinger, opplyser flyselskapet Yeti Airlines.

Etter flere timers redningsarbeid bekreftet politiet overfor nyhetsbyrået AFP at minst 67 personer er funnet omkommet. Dette er delvis bekreftet at hæren i landet, som sier at 29 omkomne er hentet ut fra ulykkesstedet, mens det jobbes med å hente ytterligere 33 ut.

Melding om overlevende

En lokal tjenestemann har oppgitt at enkelte har overlevd og blir behandlet på sykehus, men dette er verken bekreftet av flyselskapet eller andre kilder.

Flyet begynte å brenne etter at det styrtet, og flere hundre redningsfolk ble sendt ut for å slukke brannen og hjelpe mulige overlevende.

Det var 15 utenlandske statsborgere på flyet, opplyser Yeti Airlines. Ingen av disse er fra Norge.

Norge undersøker

Passasjerlisten viser at 53 var fra Nepal, fem fra India, fire fra Russland og to fra Sør-Korea. I tillegg var det én passasjer fra hver av disse landene: Australia, Argentina, Irland og Frankrike, opplyser talsmannen Sudarshan Bartaula.

Norges ambassade i Katmandu undersøker om norske borgere er berørt, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ragnhild Håland Simenstad i Utenriksdepartementet til NTB.

– Vi har kontakt med vår ambassade i Katmandu, som arbeider med å kartlegge situasjonen og undersøke om norske borgere er berørt, skriver hun i en epost.

Propellfly

Flyet er av typen ATR 72, et tomotors turbopropellfly produsert av fransk-italienske ATR. Det var 15 år gammelt, ifølge Flightradar24.

Det var på vei fra hovedstaden Katmandu til Pokhara sentralt i Nepal og styrtet mellom den gamle og nye flyplassen i byen.

Byen ligger rundt 200 kilometer nordvest for Katmandu og er et populært utgangspunkt for turister som skal på fjelltur i Himalaya.

Videoer som er lagt ut i sosiale medier, viser at tykk, svart røyk stiger opp fra ulykkesstedet.

– Kun vinge intakt

En politimann sier til nettavisen Lokantar at det kun er den ene vingen på flyet som er intakt.

Nepals statsminister Pushpa Kamal Dahal har innkalt regjeringen til krisemøte etter flystyrten, melder Katmandu Post.

Det ble tidlig meldt at det var liten sjanse for å finne overlevende.

Nepalsk flyindustri har lenge slitt med dårlig sikkerhet, og EU har lagt ned forbud mot flyginger fra nepalske flyselskaper i sitt luftrom.

Manglende opplæring og vedlikehold av flyene er blant grunnene til den dårlige sikkerheten.

De mange flyulykkene skyldes også at værforholdene i landet kan skifte svært raskt. Åtte av verdens 14 høyeste fjell ligger i Nepal, noe som gjør det til et svært attraktivt turistmål for klatrere fra hele verden.

uvakt@ntb.no

ANNONSE
Forrige artikkelLokal kilde: Enkelte har overlevd flystyrt i Nepal – 72 var om bord
Neste artikkelAmerican Airlines-fly tok feil rullebane på JFK