Foto: Hans O. Nyborg

Norwegian hadde 1 937 318 passasjerer i juni. Dette er en økning på 19 prosent fra forrige måned, og det høyeste antallet som har flydd med selskapet siden før pandemien.

– Jeg er svært tilfreds over å se at vi gjennomfører nær 100 prosent av de omkring 400-450 daglige flyvningene vi har satt opp i juni, og det i en måned som har vært svært utfordrende for oss med streik blant flyteknikerne i tillegg til de mange kapasitetsutfordringene bransjen møter ved enkelte flyplasser i Europa, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

I juni ble det fremforhandlet ny tariffavtale mellom Norwegian og Norwegian Pilot Union og den norske kabinforeningen, mens forhandlingene mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon endte med streik og lockout. Streiken varte i ti dager før regjeringen gikk til tvungen lønnsnemd.

–Vi er veldig glade for at det er enighet med både de kabinansatte og pilotene om en ny tariffavtale, og for at vi har teknikerne tilbake på jobb. Det betyr at vårt ruteprogram går som planlagt. Vi har stor pågang, men det er fremdeles ledig kapasitet til mange destinasjoner i Europa, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1 937 318 passasjerer i juni, mot 225 509 i juni 2021. Fyllingsgraden var på 85 prosent. Kapasiteten (ASK) var 2 924 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 2 482 millioner setekilometer. Punktligheten, som er et mål på antall avganger som skjer innen 15 minutter etter ordinær tid, var i juni 70%. Så mange som 93% av alle flyvninger landet til oppsatt tid eller inntil én time senere. I juni hadde Norwegian i gjennomsnitt 68 fly i drift, og 99 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført.

ANNONSE
Forrige artikkelBildeserie – Husker du disse fra 20 år tilbake?
Neste artikkelMå legge ned base i St. Petersburg