Foto: Twitter

Nettstedet AirLive skriver denne uken at selskapet Tarmac Aerosave i Frankrike har startet arbeidet med å demontere og hugge opp Airbus A380-flyet som ble benyttet av HiFly. Flyet som først ble levert til Singapore Airlines, har siden 2018 fløyet for det portugisiske selskapet HiFly.

Den 16. mars i år ble kjempeflyet fløyet til Tarbes i Frankrike der flere A380 allerede er hugget opp, og hvor flere flyselskap har sine kjempefly lagret i påvente av hva som skal skje med disse.

Bildet som er publisert på Twitter skal angivelig vise 9H-MIP, Airbus A380 fra HiFly, hvor både landingshjulene og halepartiet er demontert og skal brukes av andre flyselskap som reservedeler. Siste flyvning før A380-flyet ankom Tarbes var 15. desember 2020 da det fløy fra Shanghai via Seoul til Hamburg.

Flyet fikk mye oppmerksomhet ettersom selskapet hadde valgt å dekorere dette med spesielle farger og et budskap med kampanjen for å redde verdens korallrev. Flyet har blitt operert av datterselskapet HiFly Malta.

HiFly fløy blant annet passasjerer for Norwegian og Thomas Cook i 2018 med dette kjempeflyet. Dette er det eneste Airbus A380 som er blitt lagt ut i bruktmarkedet av eierselskap, for så å bli leid ut til et nytt selskap.

Eneste fly som er levert i bruktmarkedet – HiFly Foto: Hans O. Nyborg
ANNONSE
Forrige artikkelPortugal snur – tillater briter å reise til landet fra mandag av
Neste artikkelSkal satse på å ta over etter South African Airways