Lørdag landet det første flyet fra amerikanske United Airlines på Bergen Flesland lufthavn, og en ny omgang med flyvninger til The Big Apple er i gang. United Airlines har valgt å gjøre et forsøk på å fly tre ganger i uken mellom Newark Liberty International og Bergen Flesland.

-Som eneste flyselskap knytter United Airlines nå Bergen og Norge til USA. Vi er glade for å lansere det nye tilbudet til New York/Newark, direkteruten utvider vårt Europeiske rutenett, og gir våre kunder en direkte forbindelse fra Bergen til New York, og tilgang til rutenettet fra Newark som hub til mer enn 85 destinasjoner i USA. Ruten åpner også inngangsporten fra USA til Vest-Norge, og gir enklere tilgang til de verdenskjente fjordene, både for forretningsreisende og turister sier Marcel Fuchs, United Managing Director International Sales i United Airlines.

Ruten opereres med Boeing 757-200 med 169 seter, og tilbyr både economy-billetter samt economy pluss og business-klasse..

Gjennom årene har det vært flere runder med flyvninger fra Vestlandets egen hovedstad til USA. Flere sesonger på 1960-tallet hadde SAS for eksempel 10 avganger per uke mellom Bergen og New York.

Den nye ruten mellom Bergen og New York/Newark er en del av Uniteds største transatlantiske satsning.Totalt vil United starte eller gjenoppta 30 transatlantiske flyvninger fra midten av april til begynnelsen av juni 2022. I tillegg til Bergen inkluderer dette nye direkteflyvninger til destinasjoner ingen andre nordamerikanske flyselskaper betjener, inkludert Amman, Jordan, Palma på Mallorca, Spania og Tenerife. Flyselskapet lanserer også nye direkteflyvninger fra London, Milano, Nice, Zürich og München. Med disse utvidelsene av rutenettet sitt vil United betjene flere transatlantiske destinasjoner enn alle andre flyselskap fra USA til sammen.

-Vi er svært glade for å ønske United Airlines velkommen til Bergen lufthavn, ruten er viktig for å styrke lufthavnens posisjon som en internasjonal flyplass, og igjen knytte Vestlandet til Amerika. Næringslivet i regionen, og kanskje spesielt oljenæringen på Vestlandet, er avhengig av gode direkteforbindelser for å drive og videreutvikle seg, sier Helge Eidsnes, lufthavndirektør på Bergen lufthavn, Flesland.

ANNONSE
Forrige artikkelTvunget til å fly gratis frakt
Neste artikkelHistorisk flyvning i Saudi-Arabia