Hangar.no

NHO tar Norwegian-piloter til retten

NHO Luftfart har bestemt seg for å stevne pilotene og pilotforeningene i Norwegian, for det de mener er urimelige krav, og på grensen til det ulovlige.

I dag sendte NHO stevning til arbeidsretten, der YS, Parat og Norwegians egen pilotforening NPF saksøkes. Arbeidsretten skal gi sitt svar innen slutten av mai.

I følge NHO Luftfart er den varslede konflikten fra pilotene ulovlig.

– Vi mener at den varslede konflikten vil være ulovlig. NHO er en interesseorganisasjon for norske bedrifter med norske tariffavtaler, sier NHOs direktør for arbeidsrett, Nina Melsom, til NRK.no.

Gjelder ikke i andre land

NHO mener at norske tariffavtaler uansett hvordan den snur og vendes på ikke vil eller kan gjelde i utlandet. Så når Norwegian etablerer baser i andre land vil det ikke gi noen eksportmulighet for en tariffavtale som er forhandlet fram i Norge for norske ansatte, sier Melson videre.

Hun peker også på at ansatte i andre land må få sine egne tariffavtaler.

– Dersom spanske og finske piloter vil ha tariffavtaler må de forholde seg til det regleverket som gjelder i de respektive landene, sier Melsom til NRK.no.

Stiller seg undrende til søksmålet

Parat stiller seg svært undrende til søksmålet fra NHO.

– Men litt overrasket er vi, i og med at vi allerede har tariffavtaler som også omhandler Sverige og Danmark. Det er om trent likelydende avtaler som de har i kabinforeningen, sier Hans Erik Skjæggerud, leder i Parat til NRK.no.

Andre nyheter

EASA har godkjent 737 MAX i Europa

Redaksjonen

Widerøe-ansatt får sikkerhetsprisen 2020 fra tilsynet

Redaksjonen

Tidligere Boeing-ansatt advarer om at 737 MAX har blitt godkjent for raskt

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer