NHO Luftfart har bestemt seg for å stevne pilotene og pilotforeningene i Norwegian, for det de mener er urimelige krav, og på grensen til det ulovlige.

I dag sendte NHO stevning til arbeidsretten, der YS, Parat og Norwegians egen pilotforening NPF saksøkes. Arbeidsretten skal gi sitt svar innen slutten av mai.

I følge NHO Luftfart er den varslede konflikten fra pilotene ulovlig.

– Vi mener at den varslede konflikten vil være ulovlig. NHO er en interesseorganisasjon for norske bedrifter med norske tariffavtaler, sier NHOs direktør for arbeidsrett, Nina Melsom, til NRK.no.

Gjelder ikke i andre land

NHO mener at norske tariffavtaler uansett hvordan den snur og vendes på ikke vil eller kan gjelde i utlandet. Så når Norwegian etablerer baser i andre land vil det ikke gi noen eksportmulighet for en tariffavtale som er forhandlet fram i Norge for norske ansatte, sier Melson videre.

Hun peker også på at ansatte i andre land må få sine egne tariffavtaler.

– Dersom spanske og finske piloter vil ha tariffavtaler må de forholde seg til det regleverket som gjelder i de respektive landene, sier Melsom til NRK.no.

Stiller seg undrende til søksmålet

Parat stiller seg svært undrende til søksmålet fra NHO.

– Men litt overrasket er vi, i og med at vi allerede har tariffavtaler som også omhandler Sverige og Danmark. Det er om trent likelydende avtaler som de har i kabinforeningen, sier Hans Erik Skjæggerud, leder i Parat til NRK.no.

ANNONSE
Forrige artikkelAlitalia kan miste slots på gullrute
Neste artikkelNy kapital til Cimber