16.6 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Nigeria: Flyet skulle ikke ha fløyet

MD-83 flyet fra Dana Air Nigeria som styrtet søndag, skulle etter planen ikke ha fløyet på grunn av tekniske problemer.

I følge den nigerianske avisen Leadership har flyet gjennomgått mye teknisk vedlikehold den siste uken, dette måtte gjøres etter at pilotene opplevde en rekke tekniske feil på flere flyturer den siste tiden. Flyet skal også såvidt ha unnsluppet å havne i en alvorlig ulykke kun få uker før det krasjet søndag.

Avisen siterer kilder i flyselskapet som sier at flyet ikke var skikket til å operere i trafikk da det havarerte.

Årsaken til flyulykken hvor 153 mennesker mistet livet er ikke kjent, men det pekes på at pilotene rett før flyet gikk ned meldte fra om at begge motorene hadde stoppet opp.

MD-83 maskinen skal være produsert i 1990 og levert til Alaska Airlines. Dana Air overtok maskinen i 2009.

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer