Hangar.no
Internasjonalt

Nigeria: Mener pilotene løy om tyveri fra bagasjerom på fly som skulle ta av

Nigerianske myndigheter mener pilotene og flyselskapet Air Peace ikke forteller sannheten når det gjelder et angivelig ran og tyveri av bagasje fra ett av selskapets fly på flyplassen i Lagos.

I følge rapporter fra pilotene skal lampen i cockpiten ha lyst opp i 15 sekunder som varsel på at noen hadde åpnet et av flyets bagasjerom. Dette skal ha skjedd da flyet, 5N-BUJ, sto stille på en taksbane på flyplassen i Lagos, og var klare til å kjøre inn på rullebanen og ta av.

Hendelsen skal ha funnet sted i januar i år og pilotene ga beskjed til flygelederen om at noen var i ferd med å bryte seg inn i bagasjerommet.

Myndighetene har gjennomgått alle rapporter men kan ikke finne noe bevis for at et slikt tyveri har funnet sted. Pilotene på et fly fra Arik som sto like bak maskinen fra Air Peace , har gitt sin forklaring på at de ikke kunne se at noen personer beveget seg inntil eller rundt flyet foran dem.

Pilotene på Arik Air-flyet sier at de hadde sine lys rettet rett mot Air Peace flyet foran dem og at de ville ha oppdaget om noen løp ut til flyet for så å ta seg inn i bagasjerommet på det.

Pilotene på Air Pecae-flyet ba om å få avbryte avgangen og takse tilbake til terminalen. Opptak fra kommunikasjonen med tårnet gir et bilde av at pilotene ville sjekke at ingenting var stjålet, eller at det ikke var kastet en bombe inn i flyets bagasjerom.

I følge avisen Sahara Reporters vil hele saken og anmeldelsen fra pilotene på Air Peace-flyet bli avvist da det ikke er funnet bevis på at noen brøt seg inn i flyet.

Hvorfor pilotene skulle ha løyet om saken, og hvorfor det ikke ble funnet noen tegn på at noe var stjålet eller kastet inn i bagasjerommet er ikke klart i påstandene fra Nigerianske myndigheter.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Boeing tilbakebetaler forskudd på 737 MAX til Jet Airways

Hans Olav Nyborg

Dagsrekord for Turkish Airlines sist lørdag

Flere bombetrusler mot fly