Hangar.no
Internasjonalt

Niki Air er til salgs – igjen!

Datterselskapet til Air Berlin, Niki Air, er på nytt til salgs. En domstol i Østerrike har gjort kjøpsavtalen med selskapet bak British Airways, IAG for ugyldig. Domstolen har derfor åpnet for nye bud på Niki Air og med ny frist til 19. januar.

Retten har bedt flyselskapene som konkurrerte om å få kjøpe Niki Air legge inn sine bud på nytt. TUIfly, Thomas Cook og Niki Lauda hadde alle sammen med IAG lagt inn bud for å kjøpe flyselskapet, flyene og ansatte.

IAG var selskapet som fikk tilslaget med 20 millioner euro for selskapet og 16 millioner euro i øyeblikkelig økonomisk støtte til driften videre.

Det er en forening under navnet Fairplane som har satt i gang hjulene for å få salget av Niki Air flyttet fra Tyskland tilbake til Østerrike. Foreningen består av passasjerer som er kreditorer til flyselskapets konkurs, og som krever å få tilbake de rundt en millioner euro som Niki Air skylder passasjerer i billetter som aldri kunne brukes på grunn av at selskapet ble satt på bakken når Air Berlin gikk konkurs.

IAG har i en kommentar til Reuters sagt at de følger med på situasjonen.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Boeing tilbakebetaler forskudd på 737 MAX til Jet Airways

Hans Olav Nyborg

Dagsrekord for Turkish Airlines sist lørdag

Flere bombetrusler mot fly