Hangar.no
Internasjonalt

Niki konkurs og satt på bakken – Lufthansa trakk økonomisk støtte

Det østerrikske flyselskapet Niki Air er konkurs og satt på bakken i kveld. Lufthansa ble tvunget til å droppe kjøpet av selskapet i forbindelse med oppkjøp av boet etter Air Berlin, dermed forsvant også den økonomiske støtten fra Lufthansa.

Niki var avhengig av at Lufthansa fikk kjøpe selskapet etter at Air Berlin gikk konkurs. Men EU har ikke godkjent at Lufthansa fikk kjøpe datterselskapet til Air Berlin.

Niki Air skriver på sine nettsider at selskapet opphører fra 14. desember og at alle flyvninger da settes på bakken. Tyske myndigheter er skuffet over at EU kommisjonen ikke ville godkjenne at Lufthansa fikk kjøpe selskapet i Østerrike.

EU kommisjonen mer Lufthansa får for mye makt ved å kjøpe opp Niki Air og har av konkurransehensyn innen luftfarten valgt å ikke tillate avtalen om kjøp.

Lufthansa vil nå forsøke å få kjøpt det andre datterselskapet av Air Berlin, det tyske regionalselskapet LGW.

Alle passasjerer som har bestilt billetter med Niki Air får nå tilbudet om å fly hjem med andre flyselskap mot et lite tillegg. TUIfly er eneste selskapet i Tyskland som ikke ønsket å tilby dette for passasjerene til Niki Air.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Boeing tilbakebetaler forskudd på 737 MAX til Jet Airways

Hans Olav Nyborg

Dagsrekord for Turkish Airlines sist lørdag

Flere bombetrusler mot fly