Connect with us

Norge

Ryanair-sjefen støtter Norwegians USA-søknad i nytt brev

Det irske flyselskapet Ryanairs kjente og profilerte direktør Michael O’Leary stiller seg først i køen når høytstående irske politikere og næringslivstopper støtter Norwegians USA søknad i et nytt brev.

Det er i et brev til amerikanske myndigheter at O’Leary sammen med Eamonn Brennan som er direktør for det irske luftfartstilsyn nå stemmer i for å gi sin stemme til Norwegian.

Flere irske politikere på høyt nivå, og medlem av det europeiske parlamentet skriver under på at amerikanske myndigheter må gi Norwegian Air International en permanent godkjennelse for å fly fra Irland til USA. De irske toppene mener amerikanske myndigheter undergraver irsk luftfart, irske arbeidsplasser og hindrer utvikling av irske ruter til USA ved å eventuelt nekte Norwegians datterselskap en permanent DOT-lisens.

Det amerikanske transport departementet ga Norwegian Air International en midlertidig godkjennelse tidligere i våres, men fortsatt venter selskapet på en permanent godkjenning. DOT valgte å gi en godkjennelse til Norwegian i april, men skriver i godkjennelsen at det ikke er gitt at den blir permanent. DOT er bekymret for at saken er så betent og skaper splid i bransjen i USA, partene i saken har til 13. mai i år å sende inn innsigelser før endelig avgjørelse rundt godkjennelse blir tatt.

Norwegian søkte allerede i 2013 om å få DOT-lisens til USA og spesielt amerikanske flyselskap har protestert stort mot det de mener er sosial dumping og en trussel mot amerikanske arbeidsplasser.

 

Flere nyheter

Flyhistorikk

Advertisement

FLERE FRA Norge