Connect with us

Internasjonalt

Fløy Airbus A330 gjennom Europa, med kulehull i skroget

Da krigen herjet som verst i Libya i 2014 ble store deler av flyflåten til det nasjonale flyselskapet Afriqiyah Airways ødelagt av bomber, kulehull og granater. Men noen få fly klarte seg såvidt gjennom krigen , men godt beskutt med kulehull i skroget.

Først denne uken kunne flyselskapet, som skadeskutt forsøker å komme seg opp igjen med drift, fly en av sine Airbus A330 fra Tripoli til Hamburg hvor flyet skal gjennomgå en full restaurering på service hos Lufthansa Technik, godt hjulpet av Airbus som også har fabrikk i Hamburg.

5A-ONP ble levert kun syv måneder før krigen var et faktum og flyet ble skadet på flyplassen. Som det eneste flyet som er mulig å fly ble Airbus A330-flyet fløyet under 10.000 fot, uten kabintrykk i flyet på grunn av alle kulehullene som går gjennom skroget. Selv cockpitvinduene hadde fått hull i seg som før avgang var reparert med midlertidig løsninger.

Flyselskapet skal nå forsøke å bygge opp sin flyflåte på nytt og håper å få en flyflåte som kan fungere i markedet rundt Libya. Første destinasjon for selskapet er Tunis mens det senere i år trolig kommer ruter til Europa igjen. Noen få av selskapets Airbus A320, (5A-ONA,ONB, ONO) og Airbus A319 (5A-ONC, OND) har blitt reparert etter krigs-herjingene på flyplassen i Tripoli.

Tre Airbus A330, en Airbus A300 og en A320 og en A319 ble skutt i filler i 2014 melder det tyske nettstedet Flightlevel.

 

 

FLERE FRA Internasjonalt