Nok en alvorlig hendelse for kabinpersonell i USA

Passasjerer som tyr til vold blir stadig et økende problem på flyvninger i USA. Lørdag var ikke noe unntak, da en kvinne gikk til angrep på to kabinansatte ombord i et fly fra selskapet Spirit Airlines.

En kvinne i 40-årene skal ha blitt svært beruset ombord, og begynte å skjelle ut sine medpassasjerer. Da to av de kabinansatte skulle forsøke å roe ned passasjeren, ble den ene revet i håret, mens den andre fikk en knyttneve i ansiktet.

Flyet var på vei mellom Florida og Nashville, da den kvinnlige passasjeren fant det for godt å bli voldelig mot de kabinansatte. I følge USA Today skal flere andre passasjerer ha hjulpet de kabinansatt med å få bunnet kvinnen fast i sitt sete.

Da flyet landet i Nashville ble politiet kontaktet og da kvinnen skulle arresteres ropte hun ut at de bare kunne skyte henne, hun brydde seg ikke.

Urolige og voldelige passasjerer er et økende problem i USA.

Det amerikanske luftfartstilsynet Federal Aviation Administration (FAA) har utstedt bøter på over 300.000 amerikanske dollar til passasjerer som har forstyrret flyvninger. Minst åtte passasjerer har fått bøter for å være fulle ombord i fly, og for å ha brukt vold mot de ansatte i flyet de reiste med.

Per 16. november hadde FAA anmeldelse av 5240 passasjerer på landsbasis for forstyrrelser og vold, mens 3789 av sakene også dreier seg om å nekte å bruke munnbind som er pålagt under reisen.

Både flyselskapet Southwest Airlines og American Airlines har stanset alt salg av alkohol ombord frem til sommeren 2022, men passasjerene tar med seg medbragt alkohol, og dermed er det lite som hjelper med stans i salg av alkohol.

FAA har innført nulltoleranse for å godta passasjerer som lager bråk ombord. De første seks månedene av 2021 viste det høyeste antallet av passasjerer som skapte bråk og brukte vold som noen sinne er registrert.

Den høyeste boten som til nå er gitt er på 40.823 amerikanske dollar, til en person som både var beruset, gjorde seksuelle tilnærmelser overfor de kabinansatte og røykte marijuana på toalettet på et fly fra Southwest Airlines.

ANNONSE
Forrige artikkelKan gå mot kansellering av både Boeing og Airbus-bestilling
Neste artikkelFår to Boeing 777 som plaster på såret for MAX-forbud