Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Nok et amerikansk flyselskap legger ned virksomheten

Det amerikanske regionale flyselskapet Compass Airlines velger å legge ned virksomheten. Selskapet har fløyet på oppdrag for for Delta Air Lines og American Airlines, men har de siste ukene hatt færre og færre passasjerer som følger av koronaviruset.

Selskapet var allerede i økonomisk krise før utbruddet med viruset satte inn for fullt i USA. Avtalen med Delta Air Lines var i ferd med å skulle termineres i løpet av året. Nå melder selskapet at alle flyvninger stanses fra 7. april i år, og at selskapet fra det tidspunktet er hiostorie.

Nyheten kommer dagen etter at moderselskapet Trans States Airlines også måtte gi sine ansatte beskjed om at en nedleggelse av selskapet er forestående.

Dermed har to regionale selskap på en og samme uken meldt oppbud i USA. Dette blir trolig på langt nær de eneste selskapene, da flere analytikere i USA melder at det kommer nyhet om flere konkurser og nedleggelser fremover, melder Airline Geeks. og Reuters.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer