Hangar.no
Foto: Billund Lufthavn
Danmark

Nok et rekordår for Billund Lufthavn

Etter rekordåret 2016 fortsatte veksten på Billund Lufthavn, og fjoråret ble enda et solid år for flyplassen. Både passasjertallene og mengden flyfrakt økte, og dermed ble 2017 det beste året for lufthavnen noensinne. Dette melder Billund Lutfhavn i en pressemelding.

Billund har hatt en sammenhengende økning i passasjertallene de siste åtte årene. I 2017 var den samlede økningen på 9,2%, og det var utlandstrafikken som ga den mest solide økningen, med 13,8%. Fra 2016 til i fjor reiste 284 000 flere passasjerer gjennom lufthavnen, noe som ga totalt 3,4 millioner reisende over hele året. Det var også et godt år for flyfrakten over lufthavnen, men en økning på 9%. Det ble da fraktet 73 000 tonn cargo over Billund Lufthavn i fjor.

Lufthavnsjef Kjeld Zacho Jørgensen er godt fornøyd med utviklingen.

«Våre internasjonale ruter har skapt en vesentlig vekst de siste årene, og 2017 var intet unntak. Vårt nedlagsfelt er sju storbyer i Vest-Danmark, og den generelle progresjonen i økonomien i området vårt har vært tydelig de siste tolv månedene. Vår sterke kundebase benytter seg av vårt voksende rutenett og styrker Billunds posisjon som Vest-Danmarks internasjonale flyplass», forteller Jørgensen

Arbeidet med å fortsatt øke trafikken for 2018 er allerede godt i gang. Wizz Air skal starte den første ruten til Iasi i Romania fra 30. april. Til vinteren skal også selskapet fly direkte fra Billund til Wien. Ryanair skal fly direkte fra Billund til Athen fra 15. mai, og Primera Air skal fly ukentlig til den greske hovedstaden fra 23. mai. Billund er også en av satsningene til Widerøe, og den nye ruteutvidelsen mellom Bergen og Billund starter opp til sommeren, noe som gir den danske flyplassen nærmere 40 ukentlige avganger i sommer til Bergen og Oslo samlet.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

SAS satte passasjerrekord i juli – Varsler dårligere resultat

Hans Olav Nyborg

SAS leier inn MD-80 fly fra DAT

Thomas Cook leier inn HiFly Airbus A380

Hans Olav Nyborg