Hangar.no
Danmark Norge Sverige

Nordica leier ut ATR-fly til SAS i seks år

Regional Jet i Estland har inngått avtale om å leie ut to ATR-fly fra sitt selskap Nordica til flyselskapet SAS. Avtalen gjelder leie av to slike propellfly i en periode på seks år. Avtalen skal gjelde fra august i år, men er allerede startet opp noe på forhånd.

De to ATR-flyene som flyr på estlandsk flyregister skal operere regionale ruter for SAS ut fra København Kastrup. Rutene skal blant annet være til Oslo og Stockholm. Så sent som sist helg ble ATR benyttet på rute fra Aalborg i Danmark til Oslo Lufthavn Gardermoen.

Flyene er av typen ATR 72-600 og er innleid av Nordica fra leasingselskapet Elix Aviation Capital and Castlelake. Regional Jet som eier Nordica i samarbeide med det polske selskapet LOT har også inngått avtale med Elix Aviation Capital and Castlelake og innleie av ytterligere tre ATR-fly hvor to av dem i høst også skal fly for SAS slik at dette blir totalt fire fly i SAS-fargene. Det siste flyet skal opereres av Nordica på selskapets egne ruter til Stockholm og St. Petersburg fra Estland.

Avtalen med SAS gjelder i seks år, men skal evalueres etter tre år. Mannskapet som skal operere ATR-flyene skal i følge Nordica bestå for det meste av dansk personell.

SAS har tidligere benytte det danske selskapet JetTimes ATR-flåte. Denne avtalen ble terminert i desember 2016 skriver Estonian News.

 

Foto: Hans O. Nyborg/Hangar.no

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Nå skal du kunne gifte deg på Oslo Lufthavn

Faktisk.no: Elektronisk utstyr kan påvirke flyets systemer

Hans Olav Nyborg

United Airlines med 787 til Europa neste sommer