Nordmenn reiser som aldri før – denne paradisøya er en favoritt!

Zansibar, Adobe Stock

Nordmenn reiser som aldri før, viser tall fra SSB. Når nordmenn skal feriere litt lenger vekk enn Gran Canaria, er det denne paradisøya i Afrika som foreløpig er mest populær i vinter.

En Kantar undersøkelse gjennomført i mai viste at 53% av nordmenn har planlagt en reise til utlandet de neste 12 månedene. I dag kom tallene fra SSB som bekrefter at teori har blitt praksis. Nordmenn reiste som aldri før i 2.kvartal 2023.

Reiselysten dempes ikke av kronekurs og rentehevinger

– Svak krone, prisvekst og høyere rentenivå ser ikke ut til å ha lagt noen demper på nordmenns reiselyst, sier seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå,  SSB Kristin Aasestad. 

Reising er mest populært om sommeren, men det er også mange som velger å reise nå i høst- vinter – og juleferien. Det er i år, som tidligere år, Gran Canaria som er den uovertrufne favoritten til nordmenn om høsten og vinteren. Men dersom det er en paradisøy litt lenger unna som lokker, så skiller vi oss litt ut.

Kritthvite strender og “filmfølelse”

I Norden generelt er det Maldivene i Sørøst Asia som er mest populær, mens Zanzibar rett utenfor Tanzania er nordmenns favoritt.

–Jeg er ikke overrasket. Det begynner å bli en del år siden jeg var der selv, men jeg husker fortsatt de kritthvite strendene og følelsen av å befinne meg midt i den «Blå Lagune». Den filmreferansen er det nok bare dem over 40 som tar, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen.

Langdistanse har økt med 50 %

Reiser med litt lengre flytid blir stadig mer populære blant nordmenn høst og vinter.

Bestillinger til Zanzibar, Maldivene, MauritiusBali, Thailand og andre reisemål med lengre reisetid og rutefly har økt med 50 % sammenlignet med samme periode i fjor. Det er stadig flere som får øynene opp for at TUI tilbyr mye mer enn kun charterreiser. 

–Det er nok mange som drømte seg bort til spennende reisemål litt lengre unna under pandemien og som nå har muligheten til å sette disse drømmene ut i livet. Dersom du er opptatt av bærekraftig turisme, er det også bedre å bruke penger på en lengre flyreise enn flere korte, sier kommunikasjonssjef for TUI i Norge, Anne Mørk-Løwengreen.

ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian vurderer den største 737 MAX-versjonen
Neste artikkelSkal undersøke Emirates-landing i Frankrike