Hangar.no
  • Forsiden
  • Danmark
  • Nordmenn, svensker og dansker drikker mest vann ombord i fly
Danmark Norge Sverige

Nordmenn, svensker og dansker drikker mest vann ombord i fly

Trodde du at nordmenn, dansker og svensker flest tar seg en øl eller ett glass vin når de skal på chartertur? Det er en myte skal vi tro tallene som charterselskapet Thomas Cook presenterte i dag.

Mens Coca-Cola er på en andreplass, er det vann som troner på toppen av det vi lesker oss med ombord. Og vannet er uten kullsyre for de fleste.

Når det gjelder alkohol i luften er det rødvin som er nordmenns favorittdrikke, mens både svensker og dansker foretrekker en Carlsberg øl fremfor rødvin i glasset. Mens dansker og svensker elsker å ta seg en Gin & Tonic, nøyes nordmenn med å skylle ned nøttene med en Cognac.

Når det gjelder antall bokser med øl skriver flyselskapet i sin pressmelding at dersom boksene ble lagt etter hverandre fra Rådhusplassen i København, ville en nå frem til Esbjerg 288 kilometer unna, på ett års forbruk ombord.

Drikk kun vann fra flaske

I 2016 kunngjorde International Journal of Environmental Research and Public Health i USA en skremmende oversikt over vannprøver som ble tatt fra over 300 fly som ble brukt av flyselskap verden over. Den viste at du aldri bør drikke vann fra en kanne ombord i fly, men kjøpe deg en forseglet flaske med vann.

Over 15 prosent av vannprøvene fra de 300 flyene viste tegn på bakterien e.koliform, en tarmbakterie du helst ikke ønsker bedre kjennskap til. Årsaken til at flyene ofte har bakterier i vann fra flyets egen spring er at vanntankene sjelden blir rengjort hos flere selskap.

I USA viste en stor undersøkelse i 2012 at hele 12 prosent av vanntankene som ble testet på amerikanske fly hadde bakterien i seg. Eksperter anbefaler derfor at du alltid kun drikker vann fra flaske ombord.

Favorittdrikke i Skandinavia hos Thomas Cook:

Danmark:

1)   Vann

2)   Coca Cola (35 % sukkerfri)

3)   Carlsberg øl

4)   Rødvin

5)   Gin og tonic

Norge:

1)   Vand

2)   Coca Cola (44 % sukkerfri)

3)   Rødvin

4)   Carlsberg øl

5)   Cognac

Sverige:

1)   Vand

2)   Coca Cola (45 % sukkerfri)

3)   Carlsberg øl

4)   Rødvin

5)   Gin og tonic

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Nå skal du kunne gifte deg på Oslo Lufthavn

Faktisk.no: Elektronisk utstyr kan påvirke flyets systemer

Hans Olav Nyborg

United Airlines med 787 til Europa neste sommer