12.6 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Norge får nytt Hercules-fly i september

Det norske forsvaret får erstattet det havarerte Hercules C130J flyet som styrtet i mars i år.

Det er det amerikanske forsvaret som lar Norge kjøpe ett av de flyene som er i ordrekøen for USAF, det kommer både overraskende og er langt tidligere løsning enn forventet fra norsk side.

I følge Aftenposten kan nytt fly være på plass allerede i september i år;

–Når vi nå får en erstatningsmaskin allerede til høsten, kan vi få løst opp i utfordringene med at våre fly skal delta i operasjoner i Afghanistan. Våre to fly som da blir igjen her hjemme ville ikke klart å løse alle nasjonale oppgaver . Med dette nye flyet på plass vil vi ha kapasitet til på bli lenger i Afghanistan. Det er akkurat her vi fram til nå har sett den store konsekvensen av å miste 25 prosent av denne kapasiteten, sier sjefen for luftforsvaret generalmajor, Finn Kristian Hannestad på en briefing mandag til avisen.

Ett nytt Hercules-fly har en prislapp på 720 millioner kroner i følge revidert nasjonalbudsjett.

Måtte ventet lenge

Norge hadde måtte vente lenge på ett nytt fly ettersom flyprodusenten nå har over 30 måneders ventetid på nye leveranser. Dette ville gitt en rekke store utfordringer for forsvaret som ikke hadde en direkte løsning på problemet før nytt fly var på plass.

Andre nyheter

Norge kan vrake NH-90 kontrakt

Hans Olav Nyborg

Stein Erik Nodeland ny direktør for Luftfarsttilsynet

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer