14.5 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Norge følger EASA – stenger luftrommet for 737 MAX

Norge følger etter anbefalinger fra EASA og stenger norsk luftrom for bruken av Boeing 737 MAX 8. Som medlem av EASA følger Norge og Luftfartstilsynet europeisk regelverk og pålegg. EASA besluttet som et føre-var-tiltak den12. mars å iverksette et midlertidig flyforbud for flytypen Boeing 737-8/9 MAX. EASAs påbud vil også gjelde i Norge. Flyforbudet vil også gjelde for operatører utenfor Europa som ønsker å fly i europeisk luftrom. 

Tidligere i ettermiddag ble det kjent at både Storbritannia og Tyskland også har stengt sitt luftrom for bruken av 737 MAX.

Norwegian var ett av de selskapene som i dag først bestemte seg for å sette sine 18 fly på bakken. I tillegg har TUI i Storbritannia og i Belgia også gjort det samme.

Andre nyheter

Norwegian åpner nytt kontor i Riga

Hans Olav Nyborg

Flere hundre SAS-piloter mister jobben

Hans Olav Nyborg

Nytt fly på plass hos Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer