Mens både Norwegian, SAS, Flyr og Widerøe fjerner kravet om munnbind kommende uke, er det fortsatt enkelte ruter og flyplasser du må se opp for.

– Da kan du igjen fly uten munnbind i Norge og Skandinavia og mellom de skandinaviske landene, sier presseansvarlig John Eckhoff i SAS til NRK.

For Widerøe har blant annet munnbindpåbud på ruter til Alicante, Færøyene, Aberdeen og til London. Norwegian melder at selskapet opprettholder kravet om bruk av munnbind ombord på flyvninger til øvrige europeiske destinasjoner inntil videre fordi smittesituasjonen i landene i Europa er varierende. 

– Vi gjør oppmerksom på at det fremdeles kan være lokale påbud om munnbind ved ankomstdestinasjon. Det er passasjerenes ansvar å til enhver tid holde seg oppdatert på hvilke regler som gjelder der de skal reise, sier Brandvoll i Widerøe til NRK.

Det samme gjelder hos SAS. I prinsippet er det kun i Skandinavia at det er fritt frem for å la munnbindet ligge igjen hjemme.

På Oslo lufthavn er det bare å huske munnbind, dersom du skal reise fra til eller gjennom hovedflyplassen, må du huske å ta med deg munnbindet på tur. Der gjelder inntil videre fortsatt kravet om munnbind.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no