Norge kan bli sist ut med å stanse flyvninger fra Storbritannia

Foto: Hans O. Nyborg

Mens både Danmark, Sverige og Finland har stanset samtlige flyvninger fra Storbritannia, vurderer Norge å gjøre det samme. De fleste land i Europa har allerede innført stans i alle flyvninger fra de britiske øyene, men norske myndigheter har valgt å fortløpende vurdere situasjonen.

Mandag formiddag skal regjeringen og helsemyndighetene vurdere om også flyene mellom Storbritannia og Norge må stanses, grunnet frykten for spredning av en ny variant av Covid-19.

Helseminister Bent Høie sier til NRK at avgjørelsen om en stans i flytrafikken fra Storbritannia tas i formiddag.

– Vi må være forberedt på at dette kan skje på kort varsel, i løpet av formiddagen. Helsedirektoratet har jobbet med nye vurderinger til regjeringen og vil legge dem fram i dag, sier han til Nyhetsmorgen hos NRK mandag morgen.

Polen er ett av de siste landene som i Europa velger å stenge grensene for fly fra Storbritannia søndag.

De siste dagene er det tatt til orde for at alle som ankommer Norge fra de britiske øyene bør testes for koronaviruset ved ankomst, men til dette sier Espen Rostrup Nakstad, assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet til TV2 at det per nå ikke er kapasitet til å utføre dette.

Alle med bodstedsadresse i Norge slipper å teste seg, mens alle som ikke har fast bostedsadresse her i landet må ha en gyldig koronatest som ikke må være eldre enn 72 timer.

ANNONSE
Forrige artikkelAvsløringer: Boeing og FAA forsøkte å hemmeligholde årsaken til 737 MAX havarier
Neste artikkelKlippet av del av vinge