Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Norges nye kampfly F-35 satt på bakken i Japan

Norge har så smått begynt å fylle opp flåten med nye jagerfly av typen F-35, i Japan har flytypen nå blitt satt på bakken.

Etter at et av de nye F-35 styrtet i Japan 9. april er nå samtlige 12 fly av typen F-35A satt på bakken inntil videre. I årene 2017 til januar 2019 har de 12 flyene Japan har fått levert måtte nødlande syv ganger.

To av flyene som måtte nødlande hadde samme tekniske feil som nå oppsto på flyet som styrtet 9. april. Fortsatt sliter japanske og amerikanske militærfartøy å lokalisere vraket etter flyet som styrtet i Stillehavet.

For Japan er det viktig å finne flyvraket ettersom det kan være spor igjen etter militært utstyr som ikke skal falle andre land i hendene skriver Japan Times.

Japan skal etter planen få levert 105 nye F-35A, og 42 av F-35B.

Andre nyheter

Hevder Turkish Airlines Boeing 737 havari i 2009 skyldes store likheter med MAX-ulykkene

Hans Olav Nyborg

Hercules C-130 brannfly styrtet i Australia – Tre personer omkom

Hans Olav Nyborg

Måtte ta splitter nytt Airbus A350 ut av trafikk etter hard landing

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer