Hangar.no
P-8 - Foto: Hans O. Nyborg

Norges nye overvåkningsfly får sin base på Evenes fra første dag

Når det første Boeing P8 Poseidon-flyet som Norge har i bestilling ankommer i 2022, får det sin base på flystasjonen på Evenes ved Narvik.

Det har Forsvarssjefen og Forsvaret bestemt. Det blir dermed nok en spiker i kisten til alle som har et håp om fortsatt drift på Andøya flystasjon.

– Slik bildet er nå vil det være mulig å operere P-8 fra Evenes fra starten av. Det er jeg glad for. Da har vi fokus mot framtiden og skaper et miljø og et system som kan understøtte disse flyene de nærmeste 30 årene, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen til NRK i dag.

LES SAKEN PÅ NRK.NO

Det var usikkerhet rundt hvor fort nye hangarer kunne bygges på Evenes for å kunne huse de nye overvåkningsflyene, men Forsvaret velger å plassere de nye flyene ved Narvik uansett om nye hangarer er ferdigbygd eller ikke.

NRK melder at byggingen starter sommeren 2020.Det første flyet ankommer Norge i første kvartal av 2022.

Ny hangar ved Evenes – Forsvarsbygg

Andre nyheter

Wizz Air lanserer nye ruter fra Oslo i mai

Redaksjonen

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer