Bjørn Kise sammen med kompanjong Bjørn Kjos - Foto : Hans Olav Nyborg

Norwegian-grundere Bjørn Kjos og Bjørn Kise er klare for å starte opp et nytt flyselskap, med langdistanse til lavpris som mål.

For mens Norwegian har måtte kaste inn håndkle med langdistanse og Dreamlinere, vil Kjos gjerne prøve seg på nytt med samme flytype.

Norse Atlantic Airways er navnet på det som skal kunne bli et nytt flyselskap med flyvninger fra Europa og over til USA. På sikt også mål om å nå Asia med Dreamlinere fra Europa.

I følge E24 skal de første flyene være klare for avgang i desember 2021.

Det er blant annet Bjørn Kjos og Bjørn Kise som er med på eiersiden, men også en tredje Bjørn, for Bjørn Tore Larsen har også kastet seg på.

Dermed blir Norwegian og SAS på nytt møtt av konkurranse i markedet, selv om Norwegian så langt har droppet langdistanse. I tillegg kommer selskapet Flyr som også vil ha sin del av kaken.

– Vi har nå en historisk mulighet til å bygge opp et nytt flyselskap fra start. Når verden igjen åpner opp, vil det være behov for et nyskapende lavprisselskap i det interkontinentale markedet. Et selskap som staser på mer miljøvennlige fly med lavere forbruk av drivstoff, sier Bjørn Tore Larsen, selskapets gründer og administrerende direktør i pressemeldingen.

Selskapet planlegger å fly til New York, Los Angeles og Miami i USA, fra London, Paris og Oslo.

ANNONSE
Forrige artikkelSelger to Boeing 767 og leier de tilbake som fraktfly
Neste artikkelNAA: Har intensjonsavtale om leie av 12 Norwegian-Dreamlinere