Norse Atlantic Airways har fått forlenget leasingperioden for fire Boeing 787-fly. Tre Boeing 787 – 8 Dreamliner er forlenget med inntil ett år fra den opprinnelige returdatoen og vil nå bli levert på nytt til Norse mellom slutten av mars og slutten av mai 2025. I tillegg vil en Boeing 787 – 9 Dreamliner bli forlenget med to måneder før de returnerte til Norse Atlantic Airways i begynnelsen av mai 2024.

Det er det spanske flyselskapet Air Europa som har leid flyene og som har forlenget leieperioden på disse. Avtalen vil øke det totale kontantoverskuddet i de utvidede fremleieperiodene, skriver selskapet i en pressemelding.

Norse har totalt 15 Boeing 787 Dreamliners. Alle de 15 flyene er på langsiktige fleksible leievilkår avtalt i løpet av 2021 da leieprisene var til historisk lave priser. Den lave leieprisen er fast for hele leieperioden, uten inflasjonsjusteringer, heter det.

Denne forlengelsen av utleie for fire av våre Dreamliner-fly gir en ytterligere mulighet til å øke det totale kontantoverskudd i leieperioden. Vår strategi er å vokse i et jevnt tempo i tråd med markedets etterspørsel. Vi har til hensikt å operere 12 Boeing 787 Dreamliner-fly i løpet av sommersesongen 2024, og vi ser frem til å bygge opp til en fullt operativ flåte på 15 fly i 2025, sier Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør i Norse Atlantic Airways.

ANNONSE
Forrige artikkelTUI omsetning økte med 15 % i første kvartal
Neste artikkelAvinor overfører seks nye flytårn til Bodø