Norse Atlantic Airways kom i dag med en oppdatering om sine planer for å starte opp flyvninger. Selskapet tror at etterspørselen etter transatlantiske reiser vil være tilbake i slutten av første eller andre kvartal, og regner med at alle de 15 Boeing 787 Dreamliner -flyene vil kunne tas i bruk mellom Europa og USA neste sommer.

I dag ble selskapets grafiske profil og nettsider lansert.

-Vi tror sterkt på at det er behov for et nytt og innovativt flyselskap som betjener det interkontinentale markedet med lave kostnader, med moderne, mer miljøvennlige og drivstoffeffektive fly etter hvert som verden åpner seg gradvis. Planene våre er i rute og driften starter når reisebegrensningene oppheves og etterspørselen etter transatlantisk reise er tilbake, sier administrerende direktør Bjørn Tore Larsen.

Flyselskapet starter billettsalget tre måneder før oppstart.

Norse skriver i en pressemelding at det har mottatt AOC-driftslisens i Norge, og har søkt om det samme i Storbritannia.

Alle ansatte vil være fast ansatt i flyselskapet. Selskapet understreker et fruktbart forhold mellom arbeidsgiver og ansatte og har inngått en avtale med det største amerikanske flyvertinnenes fagforening, AFA. I tillegg er selskapet i dialog med fagforeninger i andre land. Norse vil ha cirka 1600 ansatte innen sommeren 2022.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no