Norse Atlantic vurderer å droppe norske ruter

Foto: Hans O. Nyborg

Det norske langdistanseflyselskapet Norse Atlantic Airways er sterkt kritiske mot økningen til regjeringen av flypassasjeravgift.

I en pressemelding skriver Norse;

Norse Atlantic er dypt bekymret over den norske regjeringens forslag til en 45 prosent økning av flypassasjerskatt i samsvar med nasjonalbudsjettet for 2023. Norse Atlantic Airways opererer direkte interkontinentale punkt-til-punkt-ruter i et svært konkurransedyktig og prisfølsomt marked. Denne planlagte økningen gjør at vi kan bli tvunget til å revurdere satsingen på direkteruter til fra Norge på bekostning av norsk næringsliv og passasjerer.

Flyselskapet kommer med dette stikket mot den norske regjeringen i forbindelse med publisering av passasjertall for forrige måned.

I statsbudsjettet hvor det er forlik mellom partiene er utgangspunktet for økningen lagt i at det i år har vært en flypassasjeravgift på 80 kroner som laveste sats, og 214 kroner som høyeste sats. I forslaget til statsbudsjett for 2023 ble den lave satsen økt til 82 kroner og den høye satsen til 220 kroner.

ANNONSE