Foto: Hans O. Nyborg

Det norske langdistanseflyselskapet Norse Atlantic Airways er sterkt kritiske mot økningen til regjeringen av flypassasjeravgift.

I en pressemelding skriver Norse;

Norse Atlantic er dypt bekymret over den norske regjeringens forslag til en 45 prosent økning av flypassasjerskatt i samsvar med nasjonalbudsjettet for 2023. Norse Atlantic Airways opererer direkte interkontinentale punkt-til-punkt-ruter i et svært konkurransedyktig og prisfølsomt marked. Denne planlagte økningen gjør at vi kan bli tvunget til å revurdere satsingen på direkteruter til fra Norge på bekostning av norsk næringsliv og passasjerer.

Flyselskapet kommer med dette stikket mot den norske regjeringen i forbindelse med publisering av passasjertall for forrige måned.

I statsbudsjettet hvor det er forlik mellom partiene er utgangspunktet for økningen lagt i at det i år har vært en flypassasjeravgift på 80 kroner som laveste sats, og 214 kroner som høyeste sats. I forslaget til statsbudsjett for 2023 ble den lave satsen økt til 82 kroner og den høye satsen til 220 kroner.

ANNONSE
Forrige artikkelFørste kinesiske C919 levert til flyselskap
Neste artikkelKun 29.816 passasjerer hos Norse i november