Norse-passasjerer slapp inn i USA uten å gå gjennom immigrasjonen

Foto: Hans Olav Nyborg

Flere passasjerer som fløy med flyselskapet Norse Atlantic Airways rute mellom Paris og John F. Kennedy-flyplassen i New York på tirsdag, klarte å komme seg forbi immigrasjonsmyndighetene og forlot flyplassen uten den obligatoriske sjekken på flyplassen.

Flyselskapet undersøker nå hva som skal ha skjedd, og hvor det har vært en glipp i systemet på terminalen.

Passasjerene som klarte å komme seg gjennom terminalen uten å bli sjekket for visum og pass, fikk en e-post tilsendt i etterkant om å møte neste dag på flyplassen for å gjennomføre sjekken.

I følge en passasjer skal følgende melding ha dumpet ned i e-posten etter ankomsten i USA;

“Dette er en påminnelse om at du må bli godkjent av immigrasjon når du reiser inn i USA. Du klarte dessverre ikke å bli sjekket hos immigrasjon ved ankomst til New York JFK i går kveld. Vennligst rapporter tilbake til terminal 7 på JFK i morgen kl. 0900LT på rad E. Det er i din egen interesse at du blir sjekket og godkjent av Customs and Border Protection (CBP).”

I følge Simple Flying beklager flyselskapet det som har skjedd og sjekker nå hvor denne glippen har skjedd.

Vi undersøker en hendelse som fant sted ved ankomst til New York JFK tirsdag kveld angående et Norse Atlantic Airways-fly fra Paris. Et lite antall kunder som ikke gikk gjennom amerikansk immigrasjon har blitt direkte kontaktet angående denne saken.

ANNONSE
Forrige artikkelLeaset, solgte og kjøpte 252 fly, motorer og helikoptre i første kvartal
Neste artikkelUkrainsk flyselskap hentet ut fly fra Boryspil – Har stått parkert i over ett år