Hangar.no
Boeing i Seattle - Foto: Hans O. Nyborg

Norsk familie saksøker Boeing etter MAX-havari

Familien til den norske kvinnen Karoline Aadland (28), som omkom da et Boeing 737 MAX 8 fly fra Ethiopian Airlines styrtet for fire måneder siden går til søksmål mot produsenten av flyet.

Det var 10. mars i år at flyet med 157 personer ombord styrtet etter avgang fra Addis Abeba. Familien har nå gått sammen med flere andre pårørende og saksøker den amerikanske flyprodusenten melder NRK.

– De som opptrer klanderverdig må stilles til ansvar. Hvis de kan sende fly opp i luften som ikke er kvalifisert og kvalitetssikret, så skal de stilles til ansvar, sier far til avdøde Karoline, Knut Aadland til NRK.

Foto. Ethiopian Airlines

I følge Dagsrevyen i NRK tirsdag skal søksmålet inneholde påstander om at flyprodusenten bevisst har latt de nye flyene operere til tross for at de hadde feil. Påstanden går videre ut på at Boeing har latt økonomiske interesser gå foran flysikkerheten i konkurranse med Airbus om å få lansert nye generasjoner av sine populære flytyper som MAX og NEO.

Flyulykken med Ethiopian Airlines MAX var den andre dødsulykken med flytypen på få måneder. Det var også denne ulykken som førte til at flytypen måtte settes på bakken verden over.

Andre nyheter

USA: Nødsklie falt ned i hage – Ble utløst og løsnet fra Boeing 767

Hans Olav Nyborg

Fikk kulehull i kabinen under landing

Hans Olav Nyborg

Vil tiltale kapteinen som fløy Sukhoi-flyet som havarerte i mai – 41 personer omkom

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer