Norsk familie saksøker Boeing etter MAX-havari

Boeing i Seattle - Foto: Hans O. Nyborg

Familien til den norske kvinnen Karoline Aadland (28), som omkom da et Boeing 737 MAX 8 fly fra Ethiopian Airlines styrtet for fire måneder siden går til søksmål mot produsenten av flyet.

Det var 10. mars i år at flyet med 157 personer ombord styrtet etter avgang fra Addis Abeba. Familien har nå gått sammen med flere andre pårørende og saksøker den amerikanske flyprodusenten melder NRK.

– De som opptrer klanderverdig må stilles til ansvar. Hvis de kan sende fly opp i luften som ikke er kvalifisert og kvalitetssikret, så skal de stilles til ansvar, sier far til avdøde Karoline, Knut Aadland til NRK.

Foto. Ethiopian Airlines

I følge Dagsrevyen i NRK tirsdag skal søksmålet inneholde påstander om at flyprodusenten bevisst har latt de nye flyene operere til tross for at de hadde feil. Påstanden går videre ut på at Boeing har latt økonomiske interesser gå foran flysikkerheten i konkurranse med Airbus om å få lansert nye generasjoner av sine populære flytyper som MAX og NEO.

Flyulykken med Ethiopian Airlines MAX var den andre dødsulykken med flytypen på få måneder. Det var også denne ulykken som førte til at flytypen måtte settes på bakken verden over.

ANNONSE
Forrige artikkelSå er det på’n igjen da WOW Air blir WAB Air og søker ny lisens
Neste artikkelLagos: Mistet begge dekkene på nesehjulet under landing