12.6 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Norsk Hercules savnet i Sverige

Et av forsvarets Hercules-fly av typen C-130J er savnet etter en flytur mellom Evenes i Norge og Kiruna i Sverige.

Flyet skal ha fem personer ombord og landet ikke som planlagt i ettermiddag i Kiruna. I følge forsvaret deltar flyet i militærøvelsen Cold Respons.

Flyet og mannskapet skulle hente personell i Sverige da det forsvant for flykontrollen i Sverige.

I følge TV2 håndteres nå saken etter utgangspunktet at flyet skal ha styrtet.

– Det var kun de fem norske besetningsmedlemmene om bord da flyet forsvant. Det fløy uten last til Kiruna, opplyser kaptein Rune Haarstad ved pressesenteret til Cold Responsetil norske medier.

Flyene er høyteknologiske og har kun operert for forsvaret i ett og ett halvt år.

Hercules-flyene i Norge har sin base på Gardermoen til daglig.

– Torsdag rundt klokka 16 ble det rapportert om at et norsk militært transportfly av typen C–130 Hercules J med fem personer om bord er meldt savnet. Flyet tok av fra Evenes lufthavn torsdag ettermiddag og skulle fly til Kiruna (Sverige) for å hente personell der. Flyet ble borte for flygekontrollen før det nådde fram til Kiruna lufthavn, melder Forsvaret på sine nettsider.


Vis større kart

Saken oppdateres!

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer