Norsk Luftambulanse har bestilt tre Airbus H135 og to fembladede Airbus H145 helikoptre som skal brukes til livreddende oppdrag i Danmark, etter et anbud det norske selskapet nylig vant frem med. Norsk luftambulanse kommer i tillegg til å ta levering av to nye Airbus H145-helikoptre som skal leveres i løpet av 2024 som en utvidelse av flåten i Norge.

-– H135 og den fembladede H145 har vist seg å være svært allsidige og egnede helikoptre for våre HEMS-operasjoner. Med de nye helikoptrene vil vi fortsette å betjene befolkningen i Danmark og Norge med toppmoderne utstyr for å sikre best mulig service, sier  Leif Olstad, administrerende direktør i Norsk Luftambulanse.

I dag opererer Norsk Luftambulanse alle de 13 HEMS-basene i Norge og alle de fire basene i Danmark ved hjelp av en 100 % Helionix-utstyrt flåte av H135 og H145. Organisasjonens morselskap, Stiftelsen Norsk Luftambulanse, var den første operatøren i verden som tok levering av en fembladet H145 helikopter i 2020. 

-Vår oppgave er å gi våre operatører de beste løsningene som er mulig, for å gjøre verden til et tryggere sted. Representerer mer enn 1100 av de 2700 helikoptrene som er utplassert for HEMS-operasjoner over hele verden, og det er en ekte kilde til stolthet å se at H135 og H145 er målestokken for disse oppdragene over hele verden, noe som utgjør en positiv forskjell for mennesker som trenger akutt medisinsk behandling, sier Thomas Hein, sjef for Europaregionen, Airbus Helicopters.

ANNONSE
Forrige artikkelEU kommisjonen godkjenner statsstøtten fra Sverige og Danmark i 2020
Neste artikkelTo Embraer fly havarerte på samme flyplass på samme dag