-1.4 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Norske flyplasser under Avinor mistet 63 prosent av antall reisende i 2020

Total reiste 20 millioner passasjerer gjennom Avinors lufthavner i 2020. Det er en nedgang på 63 prosent sammenlignet med 2019.

Størst var nedgangen på Oslo lufthavn, som kun hadde 9 millioner reisende mot 28,6 millioner i 2019. 

– Koronapandemien har rammet luftfarten hardt, og nedgangen i trafikktallene for 2020 er en direkte konsekvens av dette, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Antall flybevegelser går ikke like mye ned sammenlignet med fjoråret. Her er nedgangen på 33 prosent. Dette skyldes blant annet at staten har kjøpt et stort antall ruter for å sikre at det er tilgjengelig transportkapasitet i hele Norge.

Flygninger til og fra offshoreinstallasjonene har også gått tilnærmet som normalt, i tillegg til at fraktkapasiteten for norsk sjømat har vært opprettholdt gjennom pandemien. Bortfallet av interkontinentale passasjerruter med frakt har blitt erstattet av flere dedikerte fraktfly fra Oslo lufthavn.

– Nedgangen i fraktmarkedet er kun minimal, noe som er unikt blant europeiske lufthavner i 2020, sier Falk-Petersen. Det er også svært gledelig at vi har kunnet bidra med frakt av 12 000 kubikkmeter med smittevernutstyr inn til Norge. Dette tilsvarer 200 semitrailere med utstyr.

Norsk luftfart har, til tross for svært krevende tider, levert tjenester som har sikret nødvendig transportbehov. Staten har gitt store direkte og indirekte bidrag for å muliggjøre dette.

I årets siste måned gikk passasjertrafikken ned med 70 prosent sammenlignet med desember i fjor.

Andre nyheter

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer