Flyselskapet Norwegian må sette flere fly på bakken og tar nå 14 Boeing 787 Dreamlinere ut av trafikk. Det er rundt 40 prosent av selskapets langdistanseflåte som må stå på bakken i påvente av at koronaviruset kommer under kontroll, og samfunn begynner å røre på seg igjen.

Selskapet har også måtte innstille ytterligere 1000 flyvninger.

– Dette er en situasjon som mangler sidestykke. Vår viktigste prioritet er å ivareta sikkerheten til våre kunder og kollegaer. De nye restriksjonene gjør en vanskelig situasjon enda verre. Vi ber både norske og internasjonale myndigheter om å ta grep nå for å trygge kritisk infrastruktur og arbeidsplasser, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

Norwegian kansellerer også en stor del av innenriksflygningene i Norge, samt flygninger i Skandinavia, som Oslo-København og Oslo-Stockholm. Alle flygninger til Italia blir også kansellert. Flere av innenriksflygningene og flygninger i Skandinavia blir slått sammen.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleFranske myndigheter vil hjelpe Air France – økonomisk også om nødvendig
Next articleKoronaviruset kan bety slutten på Airbus A380 for mange flyselskap