Foto: Hans Olav Nyborg

I oktober hadde Norwegian 1,9 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 86 prosent.

– Vi er fornøyde med å levere enda en måned med sterke trafikktall. I oktober har passasjerene våre satt særlig pris på rutene til våre mange populære feriedestinasjoner. Blant annet valgte mer enn en halv million nordiske reisende å fly med oss til Middelhavsområdet. Dette viser at vi har et produkttilbud som kundene setter pris på, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1.885.606 passasjerer i oktober, 57 prosent mer enn oktober i fjor. Fyllingsgraden var på 85,8 prosent. Kapasiteten (ASK) var 2 703 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 2 319 millioner setekilometer. I oktober hadde Norwegian i gjennomsnitt 67 fly i drift, og 99,4 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, som er et mål på antall avganger som skjer innen 15 minutter etter ordinær tid, var i oktober 84,2 prosent.

– På grunn av den generelle prisveksten, ser vi at etterspørselen vil bli lavere i vintersesongen vi står foran. Takket være godt samarbeid med kolleger og fagforeninger samt fleksible leasingavtaler på flyene våre, er vi godt posisjonert til å håndtere denne roligere perioden. I tillegg er vi trygge på at produkttilbudet vårt svarer til reisendes ønsker og at dette vil bidra positivt til å kapre markedsandeler, sier Karlsen.

Som et resultat av samarbeidet mellom Norwegian og Widerøe, drar forretnings- og fritidsreisende nå nytte av større utvalg, fleksibilitet og sømløse reiser på innenriksruter i Norge. Norwegian rekrutterer i disse dager 700 nye kolleger til sommersesongen 2023, når selskapet skal tilby nye ruter og flere avganger til attraktive reisemål.

ANNONSE
Forrige artikkel50 år siden Chartertminalen åpnet på Gardermoen
Neste artikkelPilot og bakkansatt ble skadet under uhell på Heathrow