Norwegian åpner for salg av flybilletter for sommersesongen 2024, og lanserer nye direkteruter fra Tromsø til Berlin, Paris og Milano samt fra Oslo til Bardufoss og Lakselv.

Norwegian åpner i dag for salg av 276 ruter for sommersesongen 2024, derav 150 fra Norge. Rutene fra Oslo til Bardufoss og Lakselv reintroduseres, og i tillegg åpnes det for salg på nye ruter fra Nord-Norge allerede i vinter. Fra 15. januar flyr Norwegian direkte fra Tromsø til Berlin, Paris, og Milano/Bergamo.

– Denne sommeren har vært en av de beste i Norwegians historie med høy etterspørsel etter flyreiser. Neste sommer har vi enda flere fly i flåten, og det betyr at vi kan åpne nye ruter og øke antall avganger på eksisterende. Reisemålene våre er etterspurt av både fritids- og forretningsreisende, og vi er spesielt glade for å kunne øke vårt tilbud i Nord-Norge, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Norwegians kjernemarked er de nordiske landene og flyr derfra til storbyer og stranddestinasjoner i Europa. For de fritidsreisende er det kjente storbyer som lokker sammen med reisemål der det er muligheter for å både sole seg og bade i havet. Allikevel er det en trend at flere ser mot nye og mer ukjente reisemål som Bucuresti og Sofia, og mindre og nyere feriesteder omkring Middelhavet. Ytterligere ruter til helt nye destinasjoner lanseres senere i høst.

Dette er de nye rutene fra Tromsø:

Tromsø-Berlin, to ukentlige avganger på torsdager og søndager fra 18. januar 2024.

Tromsø-Paris/Charles de Gaulle, to ukentlige avganger på mandager og fredager fra 15. januar 2024.

Tromsø- Milano/Bergamo, to ukentlige avganger på tirsdager og lørdager fra 16. januar 2024.

Fra Tromsø flyr Norwegian også til London Gatwick, København, Oslo, Alta, Kirkenes og Longyearbyen hele året, samt til Bergen i sommersesongen.

For sommersesongen 2024, som går fra slutten av mars til slutten av oktober, vil det være totalt 279 ruter aktivert i selskapets nettverk.

Rutene fordeler seg som følgende i de nordiske landene:

Norge 150
Sverige 54
Danmark 64
Finland 21

Årsaken til at summen over ikke er lik 279 skyldes at enkelte ruter som går mellom to land er telt med i begge landene.

Rutene til Bardu og Lakselv åpner for salg i starten av februar og april 2024 og vil være helårsruter. Norwegian ble tidligere i år tildelt en fireårig rammeavtale med forsvarssektoren for flyreiser i Norge og Norden. Norwegian ble valgt blant annet på grunn av et fleksibelt ruteprogram, konkurransedyktige priser og bærekraft.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous article AerCap usikre på om selskapet har mistet ett av sine fly
Next articleE24: Konkurransen svekkes dersom Norwegian får nei