Foto: Hans O. Nyborg

Som en følge av økt etterspørsel etter flyreiser er det nå grunnlag for å gjenåpne basen i Danmark, og Norwegian ansetter 200 medarbeidere.

Klokken 06.00 i dag tidlig lettet DY3670 fra Københavns Lufthavn til Malaga i Spania som det første – og nesten utsolgte – Norwegian-fly med danske kabinansatte siden april i fjor. Det markerer den offisielle åpningen av Norwegians base i København. I takt med økt etterspørsel vil det i løpet av sommeren være ca. 200 piloter og kabinansatte tilknyttet basen i Danmark.

Med økende vaksinasjon, lettelser i reiserestriksjoner og stadig flere som kan benytte seg av EUs sertifikat-løsning er det dags for at flere kan reise, og etterspørselen etter flyreiser øker fra dag til dag.

–Vi er godt i gang med å bygge opp igjen basen i København, som blir en stor arbeidsplass. Etter en turbulent periode har Norwegian i dag en forenklet organisasjonsstruktur og en robust økonomi. Nå skal vi levere gode kundeopplevelser til lave priser i Danmark og til resten av Europa, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Fra Danmark flyr Norwegian i sommer til 29 destinasjoner i Europa, og har samtidig økt tilbudet på enkelte innenriksruter. De 200 nye stillingene som opprettes i København vil besettes av tidligere ansatte som mistet jobben som en konsekvens av pandemien. Basen er operativ fra i dag, den 28. juni.

–Det er utrolig hyggelig å kunne ønske 200 kjente og kjære kolleger velkommen tilbake til basen i København. Disse kjenner selskapet og kundene våre svært godt, og jeg vet at de gleder seg til å komme opp i luften og til å møte passasjerene igjen, sier Geir Karlsen. 

Pandemien har utløst en krise uten sidestykke for Norwegian og flyindustrien generelt. Etter et halvår med krevende rekonstruksjonsprosesser i både Irland og Norge,  kunne Norwegian 26. mai slå fast at prosessene er fullført og at resultatet er vellykket.  Det er et konkurransekraftig og økonomisk styrket Norwegian som går fremtiden i møte.  Etter rekonstruksjonen er selskapet en betydelig aktør innen reiseliv og luftfart i Europa.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no