-8.3 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
737 Max cockpit
Foto: Hans O. Nyborg

Norwegian avslutter samarbeide med OSM Aviation

Flyselskapet Norwegian har valgt å si opp avtalen med bemanningsselskapet OSM Aviation. Det er selskapet som har levert kabinansatte og piloter til Norwegians datterselskap i Storbritannia, Spania, Finland, USA og Sverige.

OSM Aviation er selskapet som Espen Høiby står bak. For en ukes tid siden fikk de som har vært engasjert gjennom bemanningsbyrået til å jobbe for Norwegian beskjed om at det ikke fantes lønninger å kunne betale på lønningsdatoen, men at dette trolig ikke skjer før i mai måned.

Norwegian skal i følge E24 ha benyttet seg av «Force majeure» i forbindelse med oppsigelsen av avtalen med OSM.

I følge selskapet skal oppsigelsen av avtalen ha blitt gjort som et ledd hvor lønnskostnader på utenlandske baser måtte kuttes vekk.

Foreløpig er ikke Norwegians piloter og kabinansatte i Norge, Frankrike eller Italia påvirket av tiltakene som n å settes i gang.

Mandag ble det også klart at Norwegians fire bemanningsselskaper i Sverige og Danmark har begjærer seg konkurs.

Andre nyheter

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Wizz Air kutter i rutetilbudet i Norge

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer